Om Bruks

I ett bruksprov testas lydnad och hundens färdigheter inom någon av grenarna sök, spår, rapport, patrull och skydd.

Det finns flera olika varianter av bruksprov, men i samtliga ingår ett lydnadsmoment och en specialgren (fältprov)Det finns fem specialgrenar; spår, sök, rapport, skydd och bevakning.

Läs mer om dessa på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

Om Lydnad

I lydnad står samarbete, precision och följsamhet i fokus.

När du tränar lydnad för lydnadstävling ska hunden utföra olika moment, både nära dig och på avstånd. Samarbetet mellan dig och hunden är av yttersta vikt. Träningen ger ofta en följsam hund och en noggrann hundförare som är duktig på att träna både små detaljer och långa sekvenser med moment.

Allmän lydnadsträning

Allmän lydnadsträning sker under utomhussäsongen på tisdagskvällar vid klubben. Alla medlemmar är välkomna.

Under dessa träningar får det förekomma skott på klubbområdet.

Det finns inga "träningsvärdar" eller andra ansvariga på de allmänna träningarna, vi tränar tillsammans och hjälper varandra, detta gäller även skotträningen.

För att låna nyckel till klubbstugan, kontakta styrelsen.

Skott

• Tisdagar kl 18.30-19.00
  • Vid brukstävlingar (lägre-elit klass)

Det är endast dessa tider som är rapporterade till polisen, vid övrig skotträning ska träningsansvarig själv rapportera i förväg till polisen i Sala samt kontakta styrelsen så att tiden för skotträning kan föras in i kalendern.

Ni som behöver skotträning på andra tider än den ordinarie, kontakta styrelsen för överenskommelse om lämplig tidpunkt. Anledningen till detta är att skapa rutiner för skotträning för att undvika incidenter med skottberörda hundar samt för att information till polis och allmänhet ska fungera.

C8169F27-F68B-41C4-9EC3-42425D8EA44F

Klicka på bilden för att se film.

Bankgiro

Tävlingsavgifter, som ej betalas via SBK-tävling, betalas till

BG: 733-6696

Snälla ni, använd direktbetalning i SBK-tävling när ni anmäler er till tävlingar. Det underlättar arbetet för vår kassör!

Vandringspriser

Nimbus VPR

Familjen Landqvist VPR

Gunilla Kornbergs VPR

Hjälp sökes!

Det behövs alltid funktionärer - för stort och smått. Vill du hjälpa till så hör du av dig till någon i kommittén. Det är väldigt lärorikt att hjälpa till på tävlingarna och alla kan bidra, hjälps vi åt blir det inte så betungande.

Hoppas just du vill vara en del av våra trevliga tävlingar!