Malin Wahlén

Erik Åberg
Clara Vesterlund

Gemensam träning

Gå med i Facebookgruppen, Sala BK Drag, för att ha kontakten med andra dragsportsintresserade medlemmar om bland annat gemensam träning.

Grönt kort-kurs!

Det hålls grönt kort-kurs på Sala Brukshundklubb, kursen för dig som vill ta grönt kort; lära dig mer om och kunna tävla i officiella draghundstävlingar. Läs mer här!

Diplom och ritbild Silverdraget barnklass

Silverdraget 2020

Häng med ut i spåret med hunden!
Håll dig uppdaterad via Silverdragets sida och anmäl dig genom att gå med i gruppen Silverdraget 2020, båda på Facebook.

printscreen silverdraget

Om Draghundsport

mixa dragVill du få en bättre relation till din hund? Vill du hitta ett roligt sätt att motionera inte bara hunden utan också dig själv? Eller vill du hitta ytterligare ett sätt att stärka och bygga din hund?

Draghundsporten har genomgått en snabb utveckling till en modern idrott, speciellt barmarksdraget. Man tävlar i tre olika stilar: nordisk stil där föraren åker skidor efter 1 hund, slädhundsstil där flera hundar drar en släde (minst 4) och föraren står på släden och barmarksstil där föraren springer med 1 hund, cyklar med 1 hund,  använder kickbike med 1-2 hundar eller köra vagn med upp till 8 hundar.

För att tävla i officiell tävlingsklass krävs tävlingslicens och grönt kort. I motionsklass krävs inte detta. Alla friska hundar kan träna drag utifrån sin egen förmåga.

Idrottens värdegrund är:
Glädje och gemenskap
Demokrati och delaktighet
Allas rätt att vara med
Rent spel

Under rubriken ”glädje och gemenskap” hittar vi det som i många fall driver oss framåt som idrottare och personer. Vi hittar den glädje som gör att vi vill träna och utvecklas tillsammans, den glädje och gemenskap som vi känner på tävlingsplatser. Vi vill verka för en inkluderande verksamhet som välkomnar alla. Vi vill verka för att fler människor ska vara en del av vår verksamhet och ha modet att utmana sig själv. (Svenskadraghundsförbundet.se)

Barmarkssäsongen är igång!

Vi löpteknikkurs_innan träningspassinledde barmarkssäsongen med en löpteknikkurs för Amanda Gardelin. Amanda är utbildad fysioterapeut och tävlar framgångsrikt inom draghundssport. Det blev en heldag med teori och praktiska övningar som både fokuserade på förarens löpning och även träningen av hunden, utrustning, träningsupplägg och mycket mer. En bra start på säsongen helt enkelt.

69579EED-CA0A-4B53-A75E-2D5C68854CCB

Klicka på bilden för filmklipp!

Bildspel