Draghund kommitén

Malin Wahlén

Camilla Nyberg

Sara Bark

Åsa Lampinen

Kontaktperson: Malin Wahlén

Träning

Vi har en Facebook-grupp där man kan lägga ut om träning mm och få någon mer med sig. Gå med du också! Sök på Sala bk Drag.

Draghundsport

Intresserad av draghundsport?

Vill du få en bättre relation till din hund?

Vill du hitta ett roligt sätt att motionera inte bara hunden utan också dig själv?

Eller vill du hitta ytterligare ett sätt att stärka och bygga din hund?

 

Draghundsporten har genomgått en snabb utveckling till en modern idrott, speciellt barmarksdraget. Man tävlar i tre olika stilar: nordisk stil där föraren åker skidor efter 1 hund, slädhundsstil där flera hundar drar en släde (minst 4) och föraren står på släden och barmarksstil där föraren springer med 1 hund, cyklar med 1 hund,  använder kickbike med 1-2 hundar eller köra vagn med upp till 8 hundar.

För att tävla i officiell tävlingsklass krävs tävlingslicens och grönt kort. I motionsklass krävs inte detta. Alla friska hundar kan träna drag utifrån sin egen förmåga.

 

Idrottens värdegrund är: 
Glädje och gemenskap
Demokrati och delaktighet
Allas rätt att vara med
Rent spel

Under rubriken ”glädje och gemenskap” hittar vi det som i många fall driver oss framåt som idrottare och personer. Vi hittar den glädje som gör att vi vill träna och utvecklas tillsammans, den glädje och gemenskap som vi känner på tävlingsplatser. Vi vill verka för en inkluderande verksamhet som välkomnar alla. Vi vill verka för att fler människor ska vara en del av vår verksamhet och ha modet att utmana sig själv. (Svenskadraghundsförbundet.se)

 

69579EED-CA0A-4B53-A75E-2D5C68854CCB

Klicka på bilden för filmklipp!

Bildspel