Rallylydnad

Även i kommittén:
Inez Nord
Lotta Eckemark

För att komma till Sala Brukshundklubbs officiella rallylydnadsgrupp på Facebook, klicka här!

Statuter

Om Rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. De 12-20 momenten är ofta delar ur traditionell lydnad. I högre klasser förekommer även andra moment som till exempel att snurra vid sidan. Banorna ser olika ut varje gång.

Klubbmästare 2021

Söndagen den 19/9 gick 2021 års KM i rallylydnad av stapeln på klubben. Tolv ekipage gjorde upp om klubbmästartiteln och alla bjöd på jättefina rundor.

Årets vinst gick till Inez och Blixza, med fullpott om 100 poäng.🏆 Stort grattis!

Komittén tackar domare Anna, Inger i köket, alla deltagare och solen som sken på oss. ☀️

Vi ses igen om ett år!

20210919_122336