Clara Vesterlund

Även i kommittén:
Inez Nord
Lotta Eckemark

För att komma till Sala Brukshundklubbs officiella rallylydnadsgrupp på Facebook, klicka här!

Filmklipp

rally

Klicka på bilden för att se ett filmklipp på när några av klubbens ekipage tränar rallylydnad.

Statuter

Om Rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och 30 Katinka & Mimmi i Ågestaförare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. De 12-20 momenten är ofta delar ur traditionell lydnad. I högre klasser förekommer även andra moment som till exempel att snurra vid sidan. Banorna ser olika ut varje gång.

PM för KM i Rallylydnad 2020

PM för KM i Rallylydnad påSala Brukshundklubb,
lördag 2020-09-26 klockan 10.00

Samling med upprop och information sker klockan 10.00 i anslutning till tävlingsplanen. Därefter banvandring för samtliga. Efter banvandring ca 5 min till första start.

Kom i god tid innan samlingen för att pricka av dig på startlistan och hämta banskiss, båda finns vid klubbstugans altan.

Löptikar startar sist, säg till funktionär (Clara, Lotta eller Inez) om du har en löptik och inte har meddelat detta innan så att ändring kan göras. Löptikar har även en egen utmarkerad rastningsslinga längs vägen.

Ingen inropare kommer att finnas – varje ekipage stryker sig själva på tavlan i och med att de går in på plan.

Fikabröd ingår i anmälningsavgiften. Dryck, varm som kall, kan köpas till för 12 kronor styck. Betalning via Swish är att föredra men kontant betalning går också.

Priser delas ut till alla!

Vägbeskrivning till klubben (om ni mot förmodan inte vet var den ligger) finner ni på klubbens hemsida: http://www.salabrukshundklubb.hundpoolen.nu/Hitta-hit

Frågor eller återbud lämnas till Clara Vesterlund på e-post clara.westerlund@hotmail.com alt mobil 070-380 63 59. Innan tävlingsdagen företrädesvis skriftligen.

Kom ihåg att hålla avstånd!

Startlista har skickats ut.

KM i Rallylydnad 2020

Välkommen till klubbmästerskap i Rallylydnad!

KM i rallylydnad äger rum på Sala Brukshundklubb lördagen den 26/9-2020 med start (samling) klockan 10.00.

Domare är Anna Hagberg.

Hunden ska ha uppnått minst 10 månaders ålder vid tävlingstillfället och vara fullt vaccinerad.

Medlemskap i Sala Brukshundklubb krävs.

Vi undanber deltagare att ta med sig sällskap till tävlingen. Detta för att förhålla sig till Folkhälsomyndighetens samt SBK/SKK:s riktlinjer med anledning av Covid-19. Ingen annan publik tillåts.

Kostnad 100 kr.

Anmälan sker genom att fylla i formuläret nedan. Betalning sker till klubbens BG 733-6696, märk betalningen med ”KM Rally” och ditt namn. Deltar du med (och således betalar för) fler hundar - ange antalet.

Anmälning och betalning ska ske senast 2020-09-21. Löptikar tillåts och får starta sist.

Bilder från tävlingen kan komma att publiceras på klubbens hemsida och sociala medier. Önskar du inte vill ha namn eller bild med, ange detta i anmälan.

Fikabröd och varm samt kall dryck kommer att finnas till försäljning

Notera att det ligger en skjutbana i närheten av klubben, vilket innebär att skott kan förekomma under KM.

För frågor kontakta Clara Vesterlund på e-post clara.westerlund@hotmail.com alt mobil 070-380 63 59. Innan tävlingsdagen företrädesvis skriftligen.

Statuter för KM finns här.

Välkomna!

_______________

Alla deltagare förväntas visa hänsyn genom att hålla avstånd till varandra och iaktta god handhygien. Klubbområdet är stort, tävlingen sker utomhus och fikaförsäljning m.m. kommer anpassas för att minska risken för smittspridning. Handsprit kommer att finnas.
Du som känner dig sjuk ombeds vänligen men bestämt att stanna hemma.