Verksamhetsberättelse 2018 Agilitysektorn

 

Medlemmar i sektorn har under året varit Tina Nordling, Carina Arnberg, Anneli Pettersson, Sara Bark, Åsa Lampinen och Camilla Nyberg (ansvarig).

 

Kurser

Under våren hade vi en grundkurs i agility, uppdelad i fyra block. Varje block bestod av tre kurstillfällen med eget tema. Instruktörer på grundkursen var Carina Arnberg (block 1, 2 och 3) samt Camilla Nyberg (block 4), 10 deltagare i starten, 8 sista blocket. Under hela grundkursen var Sara Bark hjälpinstruktör. Under hösten hade Sara Bark 2 grupper med prova-på-agility, 1 block vardera. Av detta blev det en fortsättningskurs, ett block. 5 deltagare per kurs.

 

Instruktörsutbildning

Under året har Sara Bark utbildats till agilityinstruktör (A1 och A2).

 

Träning

Året inleddes med inomhusträning i Hällby-LO hallen med sammanlagt 11 träningstillfällen. Totalt deltog 11 personer. Under sommarhalvåret hade vi träning på onsdagskvällar för alla klubbens agilityekipage.

 

Uppvisning

Flera ekipage visade upp agility på öppet hus den 20 maj på klubben.

 

Hinderparken

Under året har vi uppdaterat hopphindren, för att uppfylla regelkraven, med fina plexiskivor på hinderinfångarna i samarbete med Sala Laser. Även gungan fick plexiskivor på sidorna för att uppfylla regelkraven.

 

Inofficiell tävling

Den 10 februari hade vi en inofficiell tävling i HällbyLO-hallen med 75 st starter. Den 13 juni arrangerade vi en inofficiell tävling med blåbärsklasser (lätta banor med endast hopphinder och tunnlar) där alla anmälningsavgifter gick oavkortat till Tilde Lampinen och hunden Pixie och deras deltagande i Junior-WM i agility, ca 90 starter.

 

Officiell tävling

Vår årliga officiella agilitytävling ägde rum den 30 september med två hoppklass 1 och en agilityklass 1 och totalt 241 starter.

 

Västmanlandsmästerskapet

Wästmanlandsmästerskapet i agility avgjordes traditionsenligt i Norberg. I small kom Carina Arnberg med Azza 2:a. I large kom Åsa Lampinen 2:a med Pax och 3:a med Svipp. Carina Arnberg kom 5:a med Hemi och 7:a med Troll. Deltog gjorde även Tina Waara med Ia, Sanna Waara med Maja och Tilde Lampinen med Pixi,

 

DM

Distriktsmästerskapet arrangerades av Västerås KK. I xsmall kom Carina Arnberg med Azza 1:a, Ebba Olsson med Bell kom 2:a. I xlarge kom Carina Arnberg med Hemi 1:a och Sara Bark med Wilma 2:a. Anna Hermansson med Dandi representerade också klubben. Sala BK kom 2:a bland bästa klubbarna där resultaten från dom bästa ekipagen för klubben räknas samman. Därmed blev Carina Arnberg dubbel distriktsmästare 2018, i xsmall med Azza och xlarge med Hemi!

 

SM

Svenska mästerskapen i agility gick i år i Sundsvall. Hit hade flera Sala-ekipage kvalat, det är väldigt glädjande att antalet ekipage från klubben på SM ökar från år till år. Individuellt deltog Åsa Lampinen med Svipp i extra large, Carina Arnberg med Troll i extra large, Anneli Pettersson med och Lia i medium. Två ekipage lyckades dessutom ta sig till final där kom Tilde Lampinen med Pixi 10:a i medium och Tina Waara med Ia kom 4a i small. Sala BK hade även representanter i olika lag. Small-laget Småstjärnorna med Tina Nordling och Ia samt Carina Arnberg och Azza kom på 3:e plats. I large hade två lag kvalat, Team Carnilove med Carina Arnberg och Troll samt Åsa Lampinen med Pax och Svipp samt mediumlaget Mixed Double med Anneli och Becky. Även Camilla Nyberg och Diesel hade kvalat med laget Team Agility4you men som pga skada inte kunde starta.

 

Ungdomsmästerskap

Flera av klubbens ungdomsmedlemmar, Sanna Waara, Tilde Lampinen och Ebba Lampinen, har under året deltagit på Ungdoms-SM, men då tävlat för sin hundungdomsklubb. Tilde Lampinen med Pixi blev under året uttagen till ungdoms-landslaget i agility och representerade Sverige på Junior-WM i Holland.

 

Klubbmästerskap

KM:et i agility avgjordes i spetember. Small och medium slogs ihop pga få deltagare. Det arrangerades en blåbärsklass, en agilityklass och en hoppklass.

 

Klubbmästare small: Tina Waara med Ia

Klubbmästare large: Carina Arnberg med Hemi

Bästa ungdom: Sanna Waara med Maja

Bästa nybörjare: Anna Hermansson med Dandi

 

Årets agilityekipage: Carina Arnberg med Hemi

 

Tävlingsframgångar

Under året har flera ekipage representerat Sala BK på tävlingsbanorna, med många fina resultat.

Anneli Pettersson och Becky, 4 cert.

Carina Arnberg och Hemi uppflyttad från klass 1 till klass 3 i både hopp- och agilityklass.

Carina Arnberg och Troll, 3:e hoppcertet och därmed champion i hoppklass.

Åsa och Pax champion i både hoppklass och agilityklass.

Sara och Wilma diplom i agilityklass 2.