Agility & Hoopers

5C8A3022

astrid hoop

Kontakta

Ansvarig:
Sara Bark
070-5338077

Även i komittén:
Malin Wahlén
Camilla Nyberg
Sofie Erlandsson

Om Agility

I den populära hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana på tid. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta, oavsett ras. 

Gungbräda, säck, slalom, tunnel, däck och balansbom är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar.

Agility är en lättsam och underhållande sport, ofta är både farten och stämningen hög – och hunden minst lika förtjust som publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel, och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och förare.

Tänk på att agility är en krävande sport också för din hund. Hunden bör vara minst ett år gammal och färdigvuxen innan ni börjar träna på allvar.

Om Hoopers

Hoopers är en hundsport för hundar och människor. Hoopers är en sport från USA. Denna hundsport, som fortfarande är relativt ung i Europa, får långsamt men säkert fler och fler anhängare.  

Hoopers är en hundsport där målet är att bemästra en hinderbana bestående av så kallade hoops (bågar), tunnlar, tunnor och staket utan fel. Ett smidigt samarbete mellan förare och hund och en hög grad av skicklighet är de viktigaste grunden för denna hundsport.

Hoopers passar alla hundar. Ålder, ras och storlek är nästan irrelevant. Förutsättningen är dock att hundarna gärna samarbetar. Det är också lämpligt för hundar som inte får hoppa på grund av fysiska begränsningar. Hundföraren behöver inte heller vara en atlet eftersom förarens roll är att vara stilla och visa/dirigera från en bestämd plats.

Bilder från KM Agility 2020 samt inoff. Foto: Anette Andersson.

Bildspel Hoopers

Svenska Agilityklubben

sagik

 

Klicka på loggan för att komma till
Svenska Agilityklubbens hemsida!

Bankgiro

Kursavgifter BG: 611-8236

Tävlingsavgifter officiella tävlingar betalas via SAgiK-Tävling.

Andra avgifter (inofficiella tävlingar, träningar mm) BG: 733-6696
eller Swish: 1236158620

Klubbmästerskap Agility

För att se årets klubbmästare genom tiderna, klicka här!

Vad som gäller vid träning

Vår & höst: alla hinder står ute förutom tunnlarna, tunnelhållare, platta tunneln, slalombågar, nummerskyltar m.m. som ska in i förrådet. Kontaktfältshindren ska täckas över efter varje träningspass.

Sommar: plocka in nummerskyltar och slalombågar, övrigt står ute. Kontaktfältshinder ska täckas över.

Vinter: alla hinder ska plockas in efter varje träningspass.

Som medlem kan du träna när du vill - titta i kalendern först så att det är ledigt.