Hjärtligt välkommen!

Sala Brukshundklubb har funnits sedan 1956 och är din lokala hundklubb i Sala. Alla är välkomna till klubben; oavsett hundras, intresse och ambition. Här kan du aktivera din hund, gå kurs, träna, tävla eller bara träffa likasinnade över en fika. Det gemensamma intresset är hundenMedlemmarna utgör klubben, bli medlem du också - med ditt medlemsskap stöttar du verksamheten och bidrar till ett aktivt hundliv i Sala. Välkommen!

🐾  Agility & Hoopers

» Valpkurs 18.00-19.30
31ons

Freestylekurs för nybörjare

Till hösten blir det äntligen en nybörjarkurs i freestyle på klubben! Info och anmälan finns på kurssidan, som du hittar här

2022-06-09

Valpkurs hösten 2022

Se hit alla nya eller inom kort blivande valpägare, det går nu att anmäla till höstens valpkurs! Lär mer och anmäl här.

2022-05-10

Allmänträning lydnad

Allmänträningarna i lydnad startar nu upp från kl 18.00 på tisdagar. Alla nivåer på förare och hundar är välkomna och man tränar utifrån sin egen nivå.

Om man inte har inkallning på sin hund bör man inte ha den lös.

Mellan 18.30-19.00 kan skott förekomma. Detta i samband med platsliggning och/eller budföring. Här är det bra om många kan hjälpas åt.

I klubbens Facebookgrupp finns ett inlägg om träningsvärdar, kika gärna in där och anmäl dig i det inlägget så att det fins någon så många tisdagskvällar som möjligt.

Välkommen!
2022-05-10

Ny kod materialförrådet

Observera att koden till materialförrådet idag har ändrats. Du som är medlem och önskar få tillgång till den nya koden hittar kontakuppgifter och förhållningsregler här. Informationen finns också fastnålad längre ner här på startsidan.

2022-09-05

Allmänlydnadskurs hösten 2022

Nu är datumen för höstens allmänlydnadskurs bestämda och det går att anmäla sig. Läs mer och säkra din plats här.

2022-05-04

Allmänträning rallylydnad

Allmänträningarna i rallylydnad drar igång för säsongen!

Torsdagar från kl. 18.00 på klubben, med start nu på torsdag 5/5. Alla medlemmar är välkomna och som vanligt hjälps vi åt att plocka fram och undan.
2022-05-03

Ny policy och avtal för uthyrning av klubben

På medlemsmötet den 19 april antog medlemmarna ny policy inkl. priser för uthyrning av klubben samt hyresavtal innehållandes bestämmelser vid hyra av klubben. Dessa dokument går att hitta här.

2022-04-20

Kurser våren 2022

Nu ligger vårens kurser uppe. Klicka här för att komma till kurssidan där du kan läsa mer och anmäla dig!

2022-03-17

Uthyrning av klubben

Observera att klubbområdet och/eller klubbstugan ibland hyrs ut. När uthyrning sker så har medlemmar inte tillträde till de uthyrda delarna. Bokade datum står angivna i kalendern här på hemsidan, och det är därför alltid bra att dubbelkolla.

2021-09-14

Allmänna träningar

Under utomhussäsongen är det allmänna träningar på klubben, vid Hyttskogen. Vanligen en kväll i veckan för respektive gren. Alla medlemmar är välkomna. Under höst och vinter anordnar vissa kommittéer inomhusträning i hall. Dessa har begränsat med platser och medför en avgift.

Titta i kalendern på startsidan för att hitta dag och tid för den träning du är intresserad av.

Det finns inga "träningsvärdar" eller instruktörer på de allmänna träningarna, vi tränar tillsammans och hjälper varandra, detta gäller även skotträningen samt att plocka fram och undan hinder/redskap. För att låna nyckel till klubbstugan, kontakta styrelsen.

Om kurs eller tävling sammanfaller med allmän träning har dessa företräde.

Skotträning

• Tisdagar kl 18.30-19.00
  • Vid brukstävlingar (lägre-elit klass)

Det är endast dessa tider som är rapporterade till polisen, vid övrig skotträning ska träningsansvarig själv rapportera i förväg till polisen i Sala samt kontakta styrelsen så att tiden för skotträning kan föras in i kalendern.

Ni som behöver skotträning på andra tider än den ordinarie, kontakta styrelsen för överenskommelse om lämplig tidpunkt. Anledningen till detta är att skapa rutiner för skotträning för att undvika incidenter med skottberörda hundar samt för att information till polis och allmänhet ska fungera.

Kod till förrådet

Förrådet med utrustning är låst. Alla medlemmar har möjlighet att få koden till låset.

Kontakta:
Inez Nord (ineznord@hotmail.com)

Kontroll av medlemskap görs i och med att koden efterfrågas. Kom därför ihåg att be om koden i god tid innan du ska till klubben för att träna.

Följande gäller vid nyttjande av träningsutrustningen:
- Den får endast nyttjas till avsett ändamål
- Den ska nyttjas med varsamhet
- Om något går sönder eller tappas bort ska detta meddelas styrelsen eller kommittéanvarig
- Den ska ställas tillbaka efter användning och sådant som nummer och moment ska sorteras

Koden får inte spridas vidare.

Bli medlem

Svenska Brukshundklubben byter medlemssystem, därför kan det tillfälligt bli en fördröjning mellan din ansökan om medlemsskap och registrering av medlemsskap. Detta medför att du inte får ditt medlemsnummer och medlemsavi direkt utan de kommer att skickas ut i efterhand. Vi ber om överseende med denna tillfälliga lösning och önskar alla nya medlemmar hjärtligt välkomna till vår organisation.

Du ansöker om medlemsskap som vanligt, klicka på bilden så kommer du dit.

banner_bli-medlem_476x295pxl

Klubben samarbetar med