KM Agility 2021

KM i Agility 2021 kommer att genomföras lördagen den 8 januari i samband med Vintercupen på Fagersta Kennelklubb.

Anmälan sker genom Agida, till Vintercupen, och ett hopplopp och ett agilitylopp körs. Svårighetsgraden på banorna är ca klass 2.

Resultaten räknas från hopplopp A och agilitylopp A och en klubbmästare utses i varje storleksklass.

Även om man inte vill tävla så är man varmt välkommen att titta på hur en tävling går till och heja på sina klubbkamrater!

Kom och ha en rolig dag!

Klubbmästare genom åren

År Small Medium Large
2020 Ebba Lampinen - Pixi (small/medium sammanslaget) Åsa Lampinen - Pax
2019 Tina Waara - Ia                         (small/medium sammanslaget) Malin Wahlén - Tessla
2018 Tina Waara - Ia                         (small/medium sammanslaget) Carina Arnberg - Hemi
2017 Tina Waara - Ia Anneli Pettersson - Lia Camilla Nyberg - Diesel
2016 Tina Nordling- Ia                        Tilde Lampinen - Pixi Camilla Nyberg - Diesel
2015 Anneli Pettersson - Lia              (small/medium sammanslaget) Carina Arnberg - Troll
2014 Carina Arnberg - Azza              (small/medium sammansalget) Camilla Nyberg - Neo
2013 Tina Nordling - Nova Anneli Pettersson - Tosca Åsa Lampinen - Tilly
2012 Jana Wallén - Isac                    (small/medium sammanslaget) Camilla Nyberg - Neo
2011 Carina Kjellin - Kelli Anneli Pettersson - Tosca Camilla Nyberg - Neo
2010 Camilla Johansson - Luva Andrea Hagerfors - Myntha Camilla Nyberg - Neo
2009 Camilla Nyberg - Rockey Anneli Pettersson - Tosca Susanne Andersson - Meja
2008 Camilla Nyberg - Rockey Gunnar Larsson - Mimmi Susanne Andersson - Meja
2007 Camilla Nyberg - Rockey Gunnar Larsson - Mimmi Nina Johansson - Sture
2006 Camilla Nyberg - Rockey Gunnar Larsson - Mimmi Susanne Andersson - Meja
2005 Camilla Nyberg - Rockey Gunnar Larsson - Mimmi Camilla Nyberg - Zipper
2004 Camilla Nyberg - Rockey Ulrika Sörlid - Iwan Bosse Kjellin - Willy
2003 Camilla Nyberg - Rockey Ulrika Sörlid - Iwan Camilla Nyberg - Zipper
2002 Camilla Nyberg - Arne Ulrika Sörlid - Iwan Carina Kjellin - Willy
2001 Gun Rilfalk - Sandra
2000 Gun Rilfalk - Mini
1999 Carina Englund - Willy
1998 Gun Blom - Mini
1997 Maivor Nyberg - Hollie
1996 Gun Blom - Darja
1995 Annika Larsson - Bosse

Första KM:et i Agility arrangerades 1995, i början korades bara en klubbmästare men 2002 började man kora en klubbmästare i varje storleksklass.

Statuter för KM i Agility

Tävlingen genomförs en gång per år.

Tävlingen genomförs efter de officiella reglerna för agility, med följande undantag:

Domaren behöver ej vara utbildad.

KM:et är öppet endast för medlemmar (förare) i Sala Brukshundklubb (samt ungdomsmedlemmar som har Sala BK som specialklubb). Under tävlingsåret skall man vid ev. tävlingsstart, representerat Sala Brukshundklubb.

Löptik får delta, dock startar tiken sist och på matta.

Tävlingen genomförs i en Öppen Agility och i en Öppen hoppklass. För att kunna räkna poäng måste det vara samma förare och hund i båda heaten. Båda heatens resultat räknas ihop, tiden plus felen i båda heaten ger det totala resultatet.

Det blir en klubbmästare i vardera storleksklassen, xsmall, small, medium, large och xlarge.

Det måste vara minst tre stycken deltagande ekipage i varje storleksklass för att kunna genomföra KM. Är det mindre än tre startande i en storleksklass, slås den klassen ihop med en annan storleksklass.

För att kunna utse en klubbmästare måste ett av heaten vara godkänt. Med godkänt menas ej diskvalificerad. Detta gäller även om man tävlar för titeln ”Årets Allroundekipage”.

Inteckningen i vandringspriset är personligt (förare). Vid tre inteckningar i följd eller totalt fyra inteckningar erhålls vandringspriset för gott. Vid vunnet pris startar alla från noll vid nytt uppsatt vandringspris.

Anmälningstid, anmälningskostnad, tidpunkt för tävlingens genomförande mm bestäm vid varje tillfälle av agilitysektorn.

Agilitysektorn, 2009-03-27