Draghundsport

Erik Åberg
Clara Vesterlund

Gemensam träning

Gå med i Facebookgruppen, Sala BK Drag, för att ha kontakten med andra dragsportsintresserade medlemmar om bland annat gemensam träning.

Yoga-kurs

Yoga för löpare

Välkommen på tre tillfällen med yoga för löpare tillsammans med ledare Eva Åberg.

Yoga och löpning är en oslagbar kombo! Här är några anledningar varför:
- vi mjukar och öppnar upp i höften för ett friare löpsteg
- stärker kroppen och får en bättre hållning
- balanserar kroppen och blir medveten om eventuella kompensatoriska rörelser
- låter andetaget ta plats och nyttja hela bröstkorgens kapacitet för bättre syresättning av kroppen
- och som bonus kommer avslappning och återhämtning, bättre fokus och att frigöra hela din potential!

När: Tisdagar 9e, 16e, 23e november. Kl 19.00-20.15

Kostnad: 300 kr

Anmälan: till Camilla Nyberg, livingforagility@gmail.com eller 0730-560323.

Betalning: BG 611-8236, ange Yoga och ditt namn

Max 10 deltagare. Medlemmar har förtur.

Vi är i Sala BK:s klubbstuga, utan hundar. Ta gärna med egen yoga-matta om du har, annars finns det att låna. Passen är 60-75 min långa och passar alla, vana löpare som ovana löpare och även dig som aldrig provat yoga - passa på nu!

Om Draghundsport

Vill du få en bättre relation till din hund? Vill du hitta ett roligt sätt att motionera inte bara hunden utan också dig själv? Eller vill du hitta ytterligare ett sätt att stärka och bygga din hund?

Draghundsporten har genomgått en snabb utveckling till en modern idrott, speciellt barmarksdraget. Man tävlar i tre olika stilar: nordisk stil där föraren åker skidor efter 1 hund, slädhundsstil där flera hundar drar en släde (minst 4) och föraren står på släden och barmarksstil där föraren springer med 1 hund, cyklar med 1 hund,  använder kickbike med 1-2 hundar eller köra vagn med upp till 8 hundar.

För att tävla i officiell tävlingsklass krävs tävlingslicens och grönt kort. I motionsklass krävs inte detta. Alla friska hundar kan träna drag utifrån sin egen förmåga.

Idrottens värdegrund är:
Glädje och gemenskap
Demokrati och delaktighet
Allas rätt att vara med
Rent spel

I ”glädje och gemenskap” hittar vi det som i många fall driver oss framåt som idrottare och personer. Vi hittar den glädje som gör att vi vill träna och utvecklas tillsammans, den glädje och gemenskap som vi känner på tävlingsplatser. Vi vill verka för en inkluderande verksamhet som välkomnar alla. Vi vill verka för att fler människor ska vara en del av vår verksamhet och ha modet att utmana sig själv.

Licens för att tävla officiellt

Sala Brukshundklubb är ansluten till Svenska Draghundsportförbundet och kan ge sina medlemmar licens för att tävla officiellt, något som görs via Riksidrottsförbundet (Idrott Online). Detta förutsätter att personen i fråga gått, och blivit godkänd, på en grönt kort-kurs för drag.

Licensen gäller för en säsong, som sträcker sig 1 juli till 30 juni. Med licensen följer en försäkring. Det krävs inte licens för att tävla i motionsklass, inte heller om du deltar i en tävling på en SBK-klubb och också tävlar för en SBK-klubb.

För att klubben ska ge licens ska medlem i styrelsen alternativt draghundkommittén kontaktas och licensavgiften på 250 kronor/säsong betalas in till klubben. Det är nämligen klubben som årsvis faktureras för medlemmarnas licenser.

BG för betalning av licens är 611-8236. Märk betalningen med ditt namn och att det avser licens för drag.

Bildspel

69579EED-CA0A-4B53-A75E-2D5C68854CCB

Klicka på bilden för filmklipp!